Kraft Edelmetalen

BRILJANTEN

Diamants are forever.

De briljant is een diamant geslepen op een specifieke slijpwijze: "het briljantslijpsel". Deze verhoogt de lichtreflectie van een diamant. Er bestaan verschillende variaties binnen de briljantslijpsels. Het gewicht van een briljant wordt aangegeven in karaat. De verhoudingen, verfijningen en de kwaliteit van het slijpsel zijn van groot belang bij de waarde bepaling.

ring

Voorwaarden

De briljant is niet zomaar een diamant. Hij wordt op een specifieke wijze geslepen met als eindresultaat een wiskundig berekende vorm die het binnenvallende licht optimaal reflecteerd en voor een vurige schittering zorgt.

De hoofdkenmerken van een briljant:
De kroon (het bovendeel) bevat een cirkelronde rondist* met een tafel** en minstens 32 facetten***. Het paviljoen (benedendeel) heeft minstens 24 facetten*** en de kollet****.
Enkel een diamant die volgens het briljantslijpsel is geslepen mag de naam briljant dragen. In de loop der tijden zijn er verschillende modellen van briljantslijpsel ontstaan. Elk met zijn specifieke eigenschappen. De verhouding, verfijning en kwaliteit van het slijpsel zijn belangrijk bij de bepaling van de prijs. Ook de afkomst van de diamant is niet onbelangrijk.

* De rondist of girdle: de cirkelvormige band rond het breedste deel van de diamant wat door een zetting omklemd kan worden.
** tafel of table: het achthoekige platte bovenvlak
*** facet: drie- of vierhoekig platgeslepen oppervlakte onder bepaalde slijphoek voor optimale breking en weerkaatsing van het licht
**** kollet of culet: de uiterste punt aan de onderzijde als deze afgeplat is

Inkoop en verkoop

Ontdek ons aanbod van halskettingen, ringen en armbanden in onze winkel. Bij ons kan u terecht voor de aankoop en verkoop van antieke juwelen en briljanten. Gouden of zilveren sieraden met echte briljanten in diverse settings. Kom gerust eens langs voor een waarde bepaling van uw juwelen of om u te laten verleiden door de aanwezige blingbling...

Enkele voorbeeldfoto's (voor ons actueel aanbod komt u best eens langs in onze winkel)

Kwaliteit en een goede service is bij ons belangrijk.

Bel ons eerst als u langs wilt komen.